Θετικές Επιδράσεις Μελιού

Το μέλι αποτελεί ένα αγαθό που χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το μέλι μπορεί να έχει διάφορες ποικιλίες οι οποίες διαφοροποιούνται ανάλογα τους ανθούς που υπάρχουν γύρω από την κυψέλη ενώ σημασία έχει και το χρώμα του τελικού προϊόντος.
Το μέλι όμως εκτός απο τη ωραία γλυκιά του γεύση φαίνεται να έχει και άλλα θετικά στην υγεία και σήμερα θα αναφέρουμε μερικά από αυτά:

1. Βοηθάει στην καταπολέμηση του βήχα στις περιπτώσεις των λοιμώξεων του άνω αναπνευστικού στα παιδιά.
Το μέλι φαίνεται να αντιμετωπίζει καλύτερα το βήχα απ’ ότι τα κοινά φαρμακευτικά σκευάσματα για το βήχα. Εν συνεχεία φαίνεται να βελτιώνει και την ποιότητα του ύπνου στις ανωτέρω περιπτώσεις. Παρόλα αυτά ο κανόνας που πρέπει να θυμάται κάθε γονέας είναι ότι ποτέ δεν χορηγούμε μέλι σε παιδιά κάτω του ενός έτους.

2. Το υψηλής ποιότητας μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
To μέλι υψηλής ποιότητας φαίνεται να περιέχει αντιοξειδωτικά όπως οργανικά οξέα και φαινολικές ενώσεις, συστατικά που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι δίνουν στο μέλι την αντιοξειδωτική του ιδιότητα. Τα αντιοξειδωτικά έχουν συνδυαστεί με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων και καρκίνου.

3. Μειώνει τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών νόσων.
Το μέλι έχει συνδυαστεί με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης αλλά και με την βελτίωση της υγείας της καρδιάς αυξάνοντας την HDL χοληστερόλη, μειώνοντας την LDL χοληστερόλη αλλά και μειώνοντας τα τριγλυκερίδια.

4. Βελτιώνει τα περιστατικά γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το μέλι μπορεί να μειώσει την παλινδρόμηση του γαστρικού οξέος προς τον οισοφάγο και έτσι να προλάβει τις περιπτώσεις δημιουργίας της νόσου της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

5. Μειώνει τα αλλεργικά συμπτώματα της γύρης.
Το μέλι μπορεί να περιέχει γύρη την οποία έχουν φέρει οι ίδιες οι μέλισσες κατα την παραγωγή του μελιού. Με την συχνή κατανάλωση μελιού το οποίο περιέχει γύρη η αλλεργικά αντίδραση του οργανισμού προς τη γύρη μειώνεται και έτσι τα συμπτώματα μειώνονται.

6. Μέλι και σακχαρώδης διαβήτης
Η κατανάλωση του μελιού σε συνδυασμό με την κανέλα φαίνεται να είναι μια -χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη-λύση για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη. Αυτό συμβαίνει γιατί σύμφωνα με έρευνες η κανέλα αντιμετωπίζει την αύξηση της γλυκόζης που προκαλεί το μέλι.

Αν θέλετε και εσείς να βάλετε το μέλι στη διατροφή σας και να λαβετε τα οφέλη του δεν έχετε πάρα μόνο να μπείτε στο https://bit.ly/2GkpOTG και να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας.