Πικάντικα ταϊλανδέζικα Ramen νούντλς με χοιρινό!!
Εκτέλεση:
Για το ντρέσινγκ,.
Φρυγανίζουμε το ρύζι σε ένα στεγνό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε από τη φωτιά και χρησιμοποιήστε ένα γουδί ή ένα μύλο μπαχαρικών για να τρίψετε το ρύζι σε λεπτή σκόνη.
Ανακατέψτε τα 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ρυζιού με τα υπόλοιπα υλικά του ντρέσινγκ.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν είναι ζεστό, προσθέστε τον κιμά και ¼ φλιτζάνι νερό. Σπάμε τον κιμά καθώς ψήνεται.
Όταν όλο το χοιρινό έχει γίνει αδιαφανές, σβήνουμε τη φωτιά.
Προσθέστε μια-δυο κουταλιές της σούπας από το ντρέσινγκ και ανακατέψτε.
Προσθέστε το μεγαλύτερο μέρος του κόλιανδρου, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα φύλλα μέντας (φυλάξτε λίγο για το γαρνίρισμα στο τέλος) και το υπόλοιπο dressing και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
Προσαρμόστε το καρύκευμα με περισσότερη σάλτσα ψαριού/πάστα τσίλι ή χυμό λάιμ για γεύση.
Μαγειρέψτε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Μοιράζουμε στα μπολ σερβιρίσματος.
Περιχύνουμε με το μείγμα χοιρινού και πασπαλίζουμε με επιπλέον βότανα και φρυγανισμένο ρύζι σε σκόνη.
Σημειώσεις:
Η χρήση κολλώδους ρυζιού θα σας δώσει μια πιο μαλακή σκόνη ρυζιού που δημιουργεί μια παχιά και απαλή επικάλυψη για την τελική σαλάτα.
Εάν το κολλώδες ρύζι δεν είναι διαθέσιμο, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε κανονικό ρύζι μακριού κόκκου ή γιασεμιού για να προσθέσετε μια παρόμοια γεύση φρυγανιάς με ελαφρώς πιο τραγανή υφή.
Το υπόλοιπο του καβουρδισμένου ρυζιού σε σκόνη μπορεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο για έως και 6 μήνες.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 Λεπτά
Συνολικός χρόνος: 20 Λεπτά
Μερίδα(ες): 4
Συστατικά:
- 270γρ noodles ramen
- 500 γραμμάρια χοιρινός κιμάς
- ¼ φλιτζανιού χοντροκομμένο κόλιανδρο
- ¼ φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- ¼ φλιτζάνι χοντροκομμένα φύλλα μέντας
Για την σάλτσα!!
Προϊόντα στο κατάστημά μας σε αυτή τη συνταγή
Εικόνα | Όνομα | Τιμή | Αγοραστε |
---|