sushi rice

Πώς να φτιάξετε τέλειο ρύζι για σούσι χωρίς ρυζοβραστήρα!!

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ. Καλύψτε με νερό.
Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ανακατέψετε και να τρίψετε το ρύζι στο νερό και έπειτα σουρώστε.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία άλλες 6 φορές ή μέχρι το νερό να τρέξει (σχεδόν) καθαρό και να μην είναι πλέον «γαλακτώδες».
Μερικοί σεφ σούσι μπορεί να το κάνουν έως και 9 φορές.
Στραγγίζουμε καλά.

Μεταφέρετε το ρύζι σε μια μέτρια κατσαρόλα.
Καλύψτε με 2 φλιτζάνια νερό (ή χρησιμοποιήστε την ποσότητα που καθορίζεται από το πακέτο ρυζιού για σούσι που έχετε)

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη, ακόμα σκεπασμένο, για 10 λεπτά για να συνεχίσει ο ατμός να μαγειρεύει το ρύζι.

Μεταφέρετε το ρύζι σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ ή δίσκο (παραδοσιακά χρησιμοποιείται ένα ξύλινο μπολ χαμηλής όψης γνωστό ως sushi-oke ή hangiri).
Περιχύστε το μείγμα με το ξύδι για σούσι.
Χρησιμοποιήστε  μια σπάτουλα για να διπλώσετε το ξύδι στο ρύζι χρησιμοποιώντας μια κίνηση κοπής υπό γωνία, σπάζοντας τυχόν σβώλους και διασφαλίζοντας ότι το μείγμα ξιδιού καλύπτει κάθε κόκκο ρυζιού. Συνεχίζουμε μέχρι το ρύζι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλύψτε με μια υγρή πετσέτα τσαγιού μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε την αναλογία νερού προς ρύζι που δίνεται από την εκάστοτε μάρκα ρυζιού για σούσι που χρησιμοποιείτε. Δοκιμάσαμε αυτήν τη συνταγή χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά εμπορικά σήματα και η αναλογία νερού διέφερε για διαφορετικές μάρκες.
Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το ρύζι σούσι σας την ημέρα που το φτιάχνετε.
Προτιμούμε να μην βάλουμε το ρύζι στο ψυγείο γιατί τείνει να σκληραίνει  και χάνετε η υπέροχη «μεταξένια» αίσθηση του ρυζιού που έχει.

Χρόνος προετοιμασίας: 5 Λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 10 Λεπτά

Συνολικός χρόνος: 15 Λεπτά

Μερίδα(ες): 4 κούπες

Προϊόντα στο κατάστημά μας σε αυτή τη συνταγή

ΕικόναΌνομαΤιμήΑγοραστε