
Βιετναμέζικα τηγανητά Spring Rolls με κιμά & γαρίδες
Εκτέλεση:
Για να φτιάξετε τη γέμιση, μουλιάστε τα ζυμαρικά σε ζεστό νερό για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε καλά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να σταματήσουν να μαγειρεύονται.
Στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε μια καθαρή πετσέτα.
Στρίψτε την πετσέτα γύρω από τα noodles για να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
Τοποθετήστε τα noodles σε ένα μεγάλο μπολ.
Χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι για να κόψετε τα noodles σε μικρά μήκη.
Στα νουντλς προσθέτουμε τις γαρίδες, τον χοιρινό κιμά, το αυγό, τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη, το πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας στον πάγκο σας.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί 4 φλιτζάνια ζεστό νερό με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Πάρτε ένα ριζόχαρτο και βυθίστε το για μερικά δευτερόλεπτα στο ζαχαρόνερο, έπειτα το βάζετε πάνω στην πετσέτα για να τραβήξει τα περιτά υγρά.
Τοποθετήστε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από τη γέμιση στο κάτω μισό του περιτυλίγματος.
Πλάθουμε τη γέμιση σε σχήμα κυλίνδρου.
Διπλώστε το κάτω μέρος του περιτυλίγματος πάνω από τη γέμιση και πιέστε για να διώξει τυχόν αέρα.
Διπλώνουμε στα πλαϊνά και στη συνέχεια τυλίγουμε σε σχήμα κυλίνδρου.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η γέμιση.
Τοποθετούμε τον δίσκο με τα σπρίνγκ ρολς στο ψυγείο ακάλυπτα για 30 λεπτά.
Γεμίστε μια κατσαρόλα ή γουόκ περίπου στο 1/3 της χωρητικότητας με το φυτικό λάδι. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι 165°C ή όταν μια ξύλινη κουτάλα βουτηγμένη στο λάδι σχηματίσει μικρές μικρές φυσαλίδες) μαγειρέψτε τα σπρινγκ ρολ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν φουσκάλες.
Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Για την σάλτσα χτυπήστε μαζί τα υλικά και αφήστε το στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Χρόνος προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 Λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 Λεπτά
Μερίδα(ες): 20 τεμάχια
Συστατικά:
Για τα φύλλα
- 1 πακέτο αποξηραμένα ρυζόχαρτα διαμέτρου 22 cm
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- φυτικό λάδι για βαθύ τηγάνισμα
Για την γέμιση χοιρινού και γαρίδας
- 80γρ ζυμαρικά φασολιού
- 200γρ γαρίδες αποφλοιωμένες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 250γρ κιμάς χοιρινού
- 1 αυγό
- 1 ½ κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Για την σάλτσα ντιπ
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα καυτερής πιπεριάς
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα σκόρδου
Προϊόντα στο κατάστημά μας σε αυτή τη συνταγή
Εικόνα | Όνομα | Τιμή | Αγοραστε |
---|