Ρύζι μπασμάτι με φακές
Εκτέλεση:
Αφήνουμε τις φακές να μουλιάσουν σε νερό όλη τη νύχτα.
Τις σουρώνουμε και της βράζουμε για 40 λεπτά σε αλμυρό νερό.
Μετά το μισό χρόνο προσθέστε το ρύζι στο νερό που βράζει.
Πλένουμε και κόβουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού σε μικρούς δακτυλίους.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με την πάστα σκόρδου για 5 λεπτά.
Προσθέστε τα μπαχαρικά και αφήστε τα όλα να σοτιριστούν για άλλα 3 λεπτά.
Πλένουμε τον κόλιανδρο και τον ψιλοκόβουμε.
Σουρώνουμε το ρύζι και τις φακές και τα προσθέτουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας καλά .
προσθέτουμε τον κόλιανδρο, αλάτι κατά επιλογή.
Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 10 λεπτά (συν χρόνο μουλιάσματος) Λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 Λεπτά
Συνολικός χρόνος: 40 Λεπτά
Μερίδα(ες): 4
Συστατικά:
- 200 γραμμάρια καφέ φακές
- 200 γρ ρύζι μπασμάτι
- αλάτι
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ.γ πάστα σκόρδο
- 100ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ αλεσμένη κανέλα
- 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα σε σκόνη
- 1 κ.γ αλεσμένο κύμινο
- μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο κόλιανδρο
Προϊόντα στο κατάστημά μας σε αυτή τη συνταγή
Εικόνα | Όνομα | Τιμή | Αγοραστε |
---|